Design tijdschrift
Design tijdschrift
Koffieservies

Riposo

Koffieservies Het ontwerp van dit servies is geĆÆnspireerd op twee scholen uit het begin van de 20e eeuw, het Duitse Bauhaus en de Russische avant-garde. Strikte rechte geometrie en goed doordachte functionaliteit komen volledig overeen met de geest van de manifesten van die tijd: "wat handig is, is mooi". Tegelijkertijd volgens moderne trends combineert de ontwerper twee contrasterende materialen in dit project. Klassiek wit melkporselein wordt aangevuld met heldere deksels van kurk. Functionaliteit van het ontwerp wordt ondersteund door eenvoudige, handige handvatten en de algehele bruikbaarheid van het formulier.

Meubel Plus Ventilator

Brise Table

Meubel Plus Ventilator De Brise-tafel is ontworpen met een gevoel van verantwoordelijkheid voor klimaatverandering en de wens om ventilatoren te gebruiken in plaats van airconditioners. In plaats van harde wind te blazen, concentreert hij zich op een koel gevoel door de lucht te laten circuleren, zelfs nadat de airconditioner lager is gezet. Met Brise Table kunnen de gebruikers wat briesje krijgen en tegelijkertijd als bijzettafel gebruiken. Het dringt ook goed door in de omgeving en maakt de ruimte mooier.

Salontafel

Cube

Salontafel Het ontwerp is geĆÆnspireerd op de geometrische sculpturen van Golden Ratio en Mangiarotti. Het formulier is interactief en biedt de gebruiker verschillende combinaties. Het ontwerp bestaat uit vier salontafels van verschillende afmetingen en een poef opgesteld rond de kubusvorm, die een verlichtingselement is. De elementen van het ontwerp zijn multifunctioneel om aan de wensen van de gebruiker te voldoen. Het product is gemaakt van Corian-materiaal en multiplex.

Kruk

Ydin

Kruk De Ydin-kruk kan door uzelf worden gemonteerd, zonder speciaal gereedschap, dankzij een eenvoudig vergrendelingssysteem. De 4 identieke voeten worden in willekeurige volgorde geplaatst en de betonnen zitting, die als sluitsteen fungeert, houdt alles op zijn plaats. Voeten zijn gemaakt van sloophout afkomstig van een trappenfabrikant, gemakkelijk machinaal bewerkt met traditionele houtbewerkingstechnieken en uiteindelijk geolied. De zitting is eenvoudig gegoten in duurzaam vezelversterkt UHP-beton. Slechts 5 losse onderdelen die plat verpakt moeten worden en klaar om naar de eindklant te worden verzonden, is een ander duurzaamheidsargument.

Gekoelde Kaaswagen

Coq

Gekoelde Kaaswagen Patrick Sarran creƫerde de Coq-kaaswagen in 2012. Het vreemde van dit rollende item wekt de nieuwsgierigheid van de gasten, maar vergis je niet, dit is in de eerste plaats een werkinstrument. Dit wordt bereikt door een gestileerde structuur van gelakt beukenhout met daarop een cilindrische roodgelakte cloche die aan de zijkant kan worden opgehangen om een assortiment gerijpte kazen te onthullen. Door het handvat te gebruiken om de kar te verplaatsen, de doos te openen, het bord naar buiten te schuiven om ruimte te maken voor het bord, deze schijf te draaien om porties kaas te snijden, kan de ober het proces ontwikkelen tot een klein stukje performancekunst.

Gekoelde Woestijnkar

Sweet Kit

Gekoelde Woestijnkar Deze mobiele vitrine voor het serveren van desserts in restaurants is gemaakt in 2016 en is het nieuwste stuk in het K-assortiment. Het Sweet-Kit-ontwerp voldoet aan de eisen van elegantie, manoeuvreerbaarheid, volume en transparantie. Het openingsmechanisme is gebaseerd op een ring die rond een schijf van acrylglas draait. Twee ringen van voorgevormd beuken zijn zowel de rotatiebanen als de handgrepen voor het openen van de vitrine en voor het verplaatsen van de trolley door het restaurant. Deze geĆÆntegreerde functies helpen bij het opzetten van service en het markeren van de weergegeven producten.