Design tijdschrift
Design tijdschrift
Lamp

Tako

Lamp Tako (octopus in het Japans) is een tafellamp geïnspireerd op de Spaanse keuken. De twee bodems herinneren aan de houten borden waar de “pulpo a la gallega” wordt geserveerd, terwijl de vorm en de elastische band doen denken aan een bento, de traditionele Japanse lunchbox. De onderdelen zijn gemonteerd zonder schroeven, waardoor het gemakkelijk in elkaar te zetten is. Door in stukken te worden verpakt, worden ook de verpakkings- en opslagkosten verlaagd. De verbinding van de flexibele polypropeen lampenkap is verborgen achter de elastische band. Gaten in de basis- en bovenstukken zorgen voor de nodige luchtstroom om oververhitting te voorkomen.

Radiator

Piano

Radiator De inspiratie voor dit ontwerp kwam van Love for Music. Drie verschillende verwarmingselementen gecombineerd, die elk op één pianotoets lijken, creëren een compositie die eruitziet als een pianotoetsenbord. De lengte van de radiator kan variëren, afhankelijk van de kenmerken en proposities van de ruimte. Het conceptuele idee is niet uitgewerkt tot productie.

Kandelaars

Hermanas

Kandelaars Hermanas is een familie van houten kandelaars. Ze zijn als vijf zussen (hermanas) klaar om u te helpen een gezellige sfeer te creëren. Elke kandelaar heeft een unieke hoogte, zodat u door ze samen te combineren het lichteffect van kaarsen van verschillende grootte kunt simuleren door simpelweg standaard theelichtjes te gebruiken. Deze kandelaars zijn gemaakt van gedraaid beuken. Ze zijn in verschillende kleuren geverfd, zodat u uw eigen combinatie kunt maken die op uw favoriete plek past.

Kruiderij Container

Ajorí

Kruiderij Container Ajorí is een creatieve oplossing om verschillende smaakmakers, kruiden en specerijen te organiseren en op te slaan, om te voldoen aan de verschillende culinaire tradities van elk land. Het elegante organische ontwerp maakt het tot een sculpturaal stuk, resulterend in een uitstekend ornament om te reflecteren als gespreksaanzet rond de tafel. Het ontwerp van de verpakking is geïnspireerd op de knoflookhuid en wordt een uniek voorstel voor eco-verpakkingen. Ajorí is een milieuvriendelijk ontwerp voor de planeet, geïnspireerd door de natuur en volledig gemaakt van natuurlijke materialen.

Multifunctionele Bouwdoos

JIX

Multifunctionele Bouwdoos JIX is een bouwpakket gemaakt door de in New York gevestigde beeldend kunstenaar en productontwerper Patrick Martinez. Het bestaat uit kleine modulaire elementen die speciaal zijn ontworpen om standaard drinkrietjes met elkaar te verbinden, om zo een breed scala aan constructies te creëren. De JIX-connectoren worden geleverd in platte roosters die gemakkelijk uit elkaar klikken, elkaar kruisen en op hun plaats klikken. Met JIX kun je alles bouwen, van ambitieuze structuren op kamerformaat tot ingewikkelde sculpturen op tafelbladen, allemaal met JIX-connectoren en drinkrietjes.

Badkamercollectie

CATINO

Badkamercollectie CATINO is geboren uit de wens om een gedachte vorm te geven. Deze collectie roept de poëzie van het dagelijks leven op door middel van eenvoudige elementen, die bestaande archetypen van onze verbeelding op een eigentijdse manier herinterpreteren. Het suggereert een terugkeer naar een omgeving van warmte en stevigheid, door het gebruik van natuurlijk hout, gefreesd uit massief en geassembleerd om eeuwig te blijven.