Design tijdschrift
Design tijdschrift
Villa

Tranquil Dwelling

Villa Het ontwerp gebruikt ontwerptechnieken van formeel evenwicht als aixs om de oosterse artistieke conceptie over te brengen. Het neemt elementen van bamboe, orchidee, pruimenbloesem en landschap over. Het eenvoudige scherm wordt gevormd door de verlenging van de bamboevorm door de betonnen vorm af te trekken en het te stoppen waar het moet stoppen. De woonkamer- en eetkamer-indelingen van boven en beneden bepalen de ruimtebeperking en belichamen het oosterse ruimtelijke vooruitzicht dat schaars en patchwork is. Rond het thema eenvoudig leven en licht reizen, De bewegende lijnen zijn duidelijk, het is een nieuwe poging voor de woonomgeving van mensen.

Appartement

Nishisando Terrace

Appartement Dit condominium bestaat uit 4 huizen met drie verdiepingen met een lager volume en staat op het terrein in de buurt van de binnenstad. Het cederrooster rondom het gebouw beschermt de privacy en voorkomt degradatie van het gebouw als gevolg van direct zonlicht. Zelfs met het eenvoudige vierkante plan, spiraalvormige 3D-constructie gemaakt door privétuinen van verschillende niveaus met elkaar te verbinden, leiden elke kamer en traphal om het volume van dit gebouw maximaal te voeden. De verandering van de gevel van cederhouten planken en gecontroleerde verhoudingen kan ervoor zorgen dat dit gebouw organisch blijft en zich vermengt met de tijdelijke verandering in de stad.

Family Mall

Funlife Plaza

Family Mall Funlife Plaza is een familiewinkelcentrum voor vrije tijd en educatie van kinderen. Streeft naar het creëren van een racewagengang voor kinderen om in de auto te rijden tijdens het winkelen van de ouders, een boomhut voor kinderen die uitkijken en binnen spelen, een "lego" -plafond met verborgen winkelcentrumnaam om de verbeelding van kinderen te prikkelen. Eenvoudige witte achtergrond met rood, geel en blauw, laat de kinderen tekenen en kleuren op muren, vloeren en toilet!

Interieurontwerp

Suzhou MZS Design College

Interieurontwerp Dit project is gelegen in Suzhou, dat bekend staat om het traditionele Chinese tuinontwerp. De ontwerper streefde ernaar zowel haar modernistische gevoeligheden als de volkstaal van Suzhou samen te brengen. Het ontwerp is gebaseerd op de traditionele architectuur van Suzhou met het gebruik van witgekalkte muren van gips, maandeuren en ingewikkelde tuinarchitectuur om de volkstaal van Suzhou opnieuw te zien in een hedendaagse context. Meubels werden opnieuw gemaakt met gerecyclede takken, bamboe en strotouwen met deelname van studenten, wat de speciale betekenis gaf aan deze onderwijsruimte.

Restaurantbar Op Het Dak

The Atticum

Restaurantbar Op Het Dak De charme van een restaurant in een industriële omgeving moet worden weerspiegeld in de architectuur en inrichting. De speciaal voor dit project ontwikkelde zwart-grijze kalkpleister is daar een van de bewijzen van. De unieke, ruwe structuur loopt door alle kamers. Bij de gedetailleerde uitvoering is bewust gebruik gemaakt van materialen als ruw staal, waarvan lasnaden en slijpsporen zichtbaar bleven. Deze indruk wordt ondersteund door de keuze voor muntin-vensters. Deze koude elementen worden gecontrasteerd door warm eikenhout, met de hand geschaafd visgraatparket en een volledig beplante muur.

Verplaatsbaar Paviljoen

Three cubes in the forest

Verplaatsbaar Paviljoen Drie kubussen zijn het apparaat met de verschillende eigenschappen en functies (speeltoestellen voor kinderen, openbare meubels, kunstvoorwerpen, meditatieruimtes, priëlen, kleine rustruimtes, wachtkamers, stoelen met daken), en kunnen mensen frisse ruimtelijke ervaringen brengen. Drie kubussen kunnen door de grootte en de vorm gemakkelijk met een vrachtwagen vervoerd worden. Qua afmeting, de installatie (de hellingshoek), zitvlakken, ramen etc. is elke kubus karakteristiek vormgegeven. Drie kubussen verwijzen naar traditionele Japanse minimumruimtes zoals theeceremonieruimtes, met variabiliteit en mobiliteit.