Design tijdschrift
Design tijdschrift
Huisarchitectuur Ontwerp

Bienville

Huisarchitectuur Ontwerp De logistiek van dit werkende gezin vereiste dat ze gedurende lange tijd binnenshuis thuis moesten blijven, wat naast werk en school ook hun welzijn verstoorde. Ze begonnen na te denken, zoals veel gezinnen, of een verhuizing naar de buitenwijken, de nabijheid van stadsvoorzieningen inruilen voor een grotere achtertuin om de toegang naar buiten te vergroten, nodig was. In plaats van ver weg te gaan, besloten ze een nieuw huis te bouwen dat de beperkingen van het leven binnenshuis op een klein stedelijk perceel zou heroverwegen. Het organiserende principe van het project was om zoveel mogelijk buitentoegang te creëren vanuit gemeenschappelijke ruimtes.

Trouwkapel

Cloud of Luster

Trouwkapel The Cloud of Luster is een trouwkapel in een huwelijksceremoniezaal in de stad Himeji, Japan. Het ontwerp probeert de moderne geest van de huwelijksceremonie te vertalen naar fysieke ruimte. De kapel is helemaal wit, een wolkvorm die bijna volledig is gehuld in gebogen glas en opent naar de omliggende tuin en het waterbassin. De kolommen zijn bekroond met hyperbolisch kapitaal als hoofden die ze soepel verbinden met het minimalistische plafond. De kapelsokkel aan de bekkenzijde is een hyperbolische curve waardoor de hele structuur lijkt alsof hij op het water drijft en de lichtheid ervan accentueert.

Apotheekafgifte

The Cutting Edge

Apotheekafgifte The cutting Edge is een apotheek die gerelateerd is aan het naburige Daiichi General Hospital in Himeji City, Japan. In dit type apotheken heeft de klant geen directe toegang tot de producten zoals in het type winkel; zijn medicijnen zullen eerder in de achtertuin worden bereid door een apotheker op vertoon van een medisch recept. Dit nieuwe gebouw is ontworpen om het imago van het ziekenhuis te promoten door een hightech scherp beeld te introduceren in overeenstemming met een geavanceerde medische technologie. Het resulteert in een witte minimalistische maar volledig functionele ruimte.

Flagship Store

WADA Sports

Flagship Store Om zijn 30ste verjaardag te vieren, verhuist WADA Sports naar een nieuw gebouwd hoofdkantoor en flagshipstore. De binnenkant van de winkel heeft een gigantische elliptische metalen structuur die het gebouw ondersteunt. Balg de elliptische structuur, de racketproducten zijn uitgelijnd in een speciaal ontworpen armatuur. De rackets zijn in serie gerangschikt en gemakkelijk een voor een mee te nemen. Hierboven wordt de elliptische vorm gebruikt als een tentoonstelling van verschillende waardevolle vintage en moderne rackets die uit het hele land zijn verzameld en die het interieur van de winkel transformeren in een racketmuseum.

Kantoor

The Duplicated Edge

Kantoor The Duplicated Edge is een ontwerp voor de Toshin Satellite Preparatory School in Kawanishi, Japan. De school wilde een nieuwe receptie-, overleg- en vergaderruimte in een smalle ruimte van 110m² met een laag plafond. Dit ontwerp stelt een open ruimte voor die wordt gekenmerkt door een scherpe driehoekige receptie en informatiebalie die de ruimte in functionele eenheden verdeelt. De toonbank is bedekt met een geleidelijk stijgende witte metalen plaat. Deze combinatie wordt gedupliceerd door spiegels in de achtertuinmuur en reflecterende aluminium panelen aan het plafond die de ruimte uitbreiden naar grotere afmetingen.

Showroom

Origami Ark

Showroom Origami Ark of Sun Show Leather Pavilion is een showroom voor de leerproductie van Sansho in Himeji, Japan. De uitdaging was om een ruimte te creëren die in staat was om meer dan 3000 producten te tonen in een zeer ingetogen ruimte, en om de klant de enorme verscheidenheid aan producten te laten begrijpen terwijl hij de showroom bezoekt. De Origami Ark gebruikt 83 kleine eenheden van 1,5x1,5x2 m3 die onregelmatig met elkaar zijn gecombineerd om een groot driedimensionaal doolhof te creëren en biedt de bezoeker een ervaring die vergelijkbaar is met het verkennen van een klimrek.