Design tijdschrift
Design tijdschrift
Parfumerie

Nostalgia

Parfumerie De industriële landschappen van de jaren 1960-1970 waren de inspiratie voor dit project. De metalen constructies van warmgewalst staal creëren een realistische intonatie van anti-utopie. Een roestig geprofileerde plaat van oude hekken creëert een sfeer van volledige vrijheid van meningsuiting. Open technische communicatie, armoedig gips en granieten werkbladen dragen bij aan de industriële chic van de jaren zestig.

Pensioninterieurontwerp

Barn by a River

Pensioninterieurontwerp Het project “Barn by a river” gaat de uitdaging aan om de bewoonde ruimte te creëren, uitgaande van de ecologische betrokkenheid, en stelt een specifieke lokale oplossing voor van het interpenetratieprobleem van architectuur en landschap. Het traditionele archetype van het huis wordt naar de ascese van zijn vormen gebracht. Cederhouten dakspanen en groene leistenen muren verbergen het gebouw in het gras en de struiken van het door de mens gemaakte landschap. Achter de glazen wand komt de rotsachtige rivieroever in zicht.

Verlichting

Thorn

Verlichting In de overtuiging dat het mogelijk is om organische vormen in de natuur te laten groeien en te differentiëren zonder hun structuur en expressie door toevalligheden te verstoren, en dat mensen een instinctieve affiniteit hebben met natuurlijke vormen, zei Yılmaz Dogan dat hij bij het ontwerpen van Thorn groei wilde weerspiegelen met vormen die bootst de natuur na zonder enige beperking van de afmetingen bij verlichting. Thorn, die een inspiratiebron is voor een natuurlijke tak van Thorn; groeit in een willekeurige structuur en vormt natuurlijk, voldoet aan verschillende behoeften en kent geen limiet qua afmetingen als goed lichtontwerp.

Gebedsruimte

Water Mosque

Gebedsruimte Met een gevoelige implementatie op de site, wordt het gebouw een voortzetting van de zee door een verhoogd platform dat dienst doet als een gebedsruimte die zich oneindig uitbreidt. Vloeiende formaties verwijzen naar de beweging van de zee in een poging om de moskee met de omgeving te verbinden. Het gebouw valt op door de aard van zijn functie te weerspiegelen en manifesteert fysiek de filosofie van de architectuur uit het Midden-Oosten op een eigentijdse manier. Het resulterende exterieur creëert zowel een iconische toevoeging aan de skyline als een heruitvinding van typologie gerealiseerd in een moderne ontwerptaal.

Tafel

Patchwork

Tafel Yılmaz Dogan, die begon met het idee dat verschillende industriële materialen samen op een tafelblad konden worden gebruikt, zei dat hij een flexibiliteit in uw bureau ontwierp die u op elk moment kunt aanpassen om u aan te passen aan verschillende trends. Met zijn volledig breekbare ontwerp is Patchwork een dynamisch ontwerp dat zich gemakkelijk kan aanpassen aan verschillende ruimtes zoals eet- en vergadertafels.

Waterzuiveringsinstallatie

Waterfall Towers

Waterzuiveringsinstallatie Het gebouw overstijgt de locatie omdat het een kunstmatige site herformuleert die onderdeel wordt van een verenigde natuurlijke omgeving. De grens tussen stad en natuur wordt bepaald en versterkt door de aanwezigheid van de dam. Elke vorm heeft betrekking op een andere en weerspiegelt de symbiotische ordeningssystemen van de natuur. Meer bepaald in het specifieke concept gebeurt de versmelting van landschap en architectuur met het gebruik van de stroming van water als functioneel en vervolgens organisatorisch element.