Design tijdschrift
Design tijdschrift
Masker

Billy Julie

Masker Dit ontwerp is geĆÆnspireerd op micro-expressie. De ontwerper kiest Billy en Julie voor twee soorten meerdere persoonlijkheden. De ingewikkelde elementen worden gecreĆ«erd door parametrische aanpassing van de oriĆ«ntaties van een ladderachtige geometrie, gebaseerd op een verstrengelde curve met scheidingswanden. Als interface en als tolk is dit masker gemaakt om mensen het eigen geweten te laten onderzoeken.

Make-Upassistent

Eyelash Stand

Make-Upassistent Dit ontwerp verkent een metafoor van wimper. De ontwerper beschouwt wimpers als een streven naar een persoonlijke verwachting. Hij creƫert een wimperstandaard als icoon van het leven of een miniatuurpodium van uitvoering. Deze standaard symboliseert een herinnering aan een verbintenis in de ochtend of voor het slapengaan, door de wimpers tijdelijk voor of na het aanbrengen te fixeren. Een wimperhouder is een manier om te onthouden wat iets triviaals heeft bijgedragen aan persoonlijk dagelijks avontuur.

Thema-Installatie

Dancing Cubes

Thema-Installatie Dit ontwerp interageert met het weergegeven onderwerp door modules. Deze themastandaard is ontworpen met een zelfuitschuifbaar mechanisme om zes of meer kubussen in drie loodrechte richtingen te verbinden met een opgeschaalde eenheid. De vrije vormconfiguratie met inkepingen maakt de verbinding vergelijkbaar met geĆÆnterlinieerde dansende mensen. De opstelling van kleine gaten creĆ«ert een structuur van accommodatie voor een onderwerp met lineaire delen.

Tafellamp

Moon

Tafellamp Deze lamp speelt een actieve rol om mensen van 's ochtends tot' s avonds te begeleiden in een werkruimte. Het is ontworpen met het oog op de werkomgeving van mensen. De draad kan worden aangesloten op een laptopcomputer of een powerbank. De vorm van de maan was gemaakt van driekwart van een cirkel als een stijgend pictogram van een terreinafbeelding gemaakt van roestvrij frame. Het oppervlaktepatroon van de maan herinnert de landingsgids in een ruimteproject. De setting ziet eruit als een sculptuur bij daglicht en een lichtapparaat dat de spanning van het werk 's nachts troost.

Licht

Louvre

Licht Louvre light is een interactieve tafellamp geĆÆnspireerd op het Griekse zomerzonlicht dat gemakkelijk van gesloten luiken door Louvres gaat. Het bestaat uit 20 ringen, 6 van kurk en 14 van plexiglas, die op een speelse manier van volgorde veranderen om diffusie, volume en de uiteindelijke esthetiek van het licht te transformeren naar de voorkeuren en behoeften van de gebruikers. Licht gaat door het materiaal en veroorzaakt diffusie, zodat er geen schaduwen op zichzelf verschijnen, noch op de oppervlakken eromheen. Ringen met verschillende hoogtes bieden de mogelijkheid tot eindeloze combinaties, veilig maatwerk en totale lichtregeling.

Kledingstukontwerp

Sidharth kumar

Kledingstukontwerp NS GAIA is een eigentijds dameskledinglabel afkomstig uit New Delhi dat rijk is aan unieke design- en stoftechnieken. Het merk is een groot voorstander van bewust produceren en alles wat met fietsen en recycling te maken heeft. Het belang van deze factor komt tot uiting in de naamgevingspijlers, de 'N' en 'S' in NS GAIA staan voor Natuur en Duurzaamheid. De aanpak van NS GAIA is ā€œless is moreā€. Het label speelt een actieve rol in de slow fashion-beweging door ervoor te zorgen dat de impact op het milieu minimaal is.