Design tijdschrift
Design tijdschrift
Boutique & Showroom

Risky Shop

Boutique & Showroom De risicovolle winkel is ontworpen en gemaakt door smallna, een ontwerpstudio en vintage galerij, opgericht door Piotr Płoski. De taak bracht veel uitdagingen met zich mee, aangezien de boetiek zich op de tweede verdieping van een woonhuis bevindt, geen etalage heeft en een oppervlakte heeft van slechts 80 m². Hier kwam het idee om de oppervlakte te verdubbelen door zowel de ruimte aan het plafond als de vloerruimte te benutten. Er ontstaat een gastvrije, huiselijke sfeer, ook al hangt het meubel feitelijk ondersteboven aan het plafond. Risicovolle winkel is ontworpen tegen alle regels in (het tart zelfs de zwaartekracht). Het weerspiegelt volledig de geest van het merk.

Stadiongastvrijheid

San Siro Stadium Sky Lounge

Stadiongastvrijheid Het project van de nieuwe Sky-lounges is slechts de eerste stap van het enorme renovatieprogramma dat AC Milan en FC Internazionale, samen met de gemeente Milaan, uitvoeren met als doel het San Siro-stadion te transformeren in een multifunctionele faciliteit die alle de belangrijke gebeurtenissen waarmee Milano te maken zal krijgen tijdens de komende EXPO 2015. Na het succes van het skybox-project heeft Ragazzi & Partners het idee uitgevoerd om een nieuw concept van hospitality-ruimtes te creëren bovenop de grote tribune van het San Siro Stadium.

Kantoor Kleinschaligheid

Conceptual Minimalism

Kantoor Kleinschaligheid Het interieurontwerp is gestreept tot een esthetisch, maar niet functioneel minimalisme. De open ruimte wordt benadrukt door strakke lijnen, grote glazen openingen die veel natuurlijk daglicht binnenlaten, waardoor lijn en vlak de fundamentele structurele en esthetische elementen kunnen worden. Het gebrek aan rechte hoeken bepaalde de noodzaak om een meer dynamische kijk op de ruimte te krijgen, terwijl de keuze voor een licht kleurenpalet in combinatie met materiaal en textuurverscheidenheid ruimte en functionele eenheid mogelijk maakt. Onafgewerkte betonafwerkingen komen uit op de muren om een contrast toe te voegen tussen wit-zacht en ruw-grijs.

Tuin

Tiger Glen Garden

Tuin De Tiger Glen Garden is een contemplatietuin die is gebouwd in de nieuwe vleugel van het Johnson Museum of Art. Het is geïnspireerd door een Chinese gelijkenis, de Three Laughers of the Tiger Glen genaamd, waarin drie mannen hun sektarische verschillen overwinnen om een eenheid van vriendschap te vinden. De tuin is ontworpen in een sobere stijl, in het Japans karesansui genaamd, waarin een beeld van de natuur wordt gecreëerd met een arrangement van stenen.

Creatieve Verbouwing

Redefinition

Creatieve Verbouwing De opdracht van het project was om de bergcontext te behouden, zonder rustieke herinneringen uit te stralen aan heersende bergwoontypologieën. Het betrof een ingrijpende renovatie van een typisch berghuis. Alles zou ter plaatse worden gemaakt, met als basismaterialen metaal, dennenhout en minerale aggregaten, menselijke arbeid en expertise. Het belangrijkste idee daarachter was om de objecten gebruiks- en sentimentele waarde te laten verwerven nadat de eigenaren ze nuttig en vertrouwd zouden vinden, en om te ontwerpen met de transformerende kracht van materialen in gedachten.

Restaurant

100 Bites Dessert

Restaurant Bijt als het ontwerpthema, grafische portretten, tandenmodellen, visuals van beroemdheden zijn allemaal belangrijke kenmerken die de smaakpapillen van elke klant stimuleren. Van het chique bruin-witte grafische plafond, tot de witte supergrafische muur, tot de netjes gerangschikte productvertoningswand, samen met de 100 bijtende iconen die verschillende decennia vertegenwoordigen, een rijk ontworpen zwarte humor-smaak verwart.