Design tijdschrift
Design tijdschrift
Kruk

Ydin

Kruk De Ydin-kruk kan door uzelf worden gemonteerd, zonder speciaal gereedschap, dankzij een eenvoudig vergrendelingssysteem. De 4 identieke voeten worden in willekeurige volgorde geplaatst en de betonnen zitting, die als sluitsteen fungeert, houdt alles op zijn plaats. Voeten zijn gemaakt van sloophout afkomstig van een trappenfabrikant, gemakkelijk machinaal bewerkt met traditionele houtbewerkingstechnieken en uiteindelijk geolied. De zitting is eenvoudig gegoten in duurzaam vezelversterkt UHP-beton. Slechts 5 losse onderdelen die plat verpakt moeten worden en klaar om naar de eindklant te worden verzonden, is een ander duurzaamheidsargument.

Gekoelde Kaaswagen

Coq

Gekoelde Kaaswagen Patrick Sarran creëerde de Coq-kaaswagen in 2012. Het vreemde van dit rollende item wekt de nieuwsgierigheid van de gasten, maar vergis je niet, dit is in de eerste plaats een werkinstrument. Dit wordt bereikt door een gestileerde structuur van gelakt beukenhout met daarop een cilindrische roodgelakte cloche die aan de zijkant kan worden opgehangen om een assortiment gerijpte kazen te onthullen. Door het handvat te gebruiken om de kar te verplaatsen, de doos te openen, het bord naar buiten te schuiven om ruimte te maken voor het bord, deze schijf te draaien om porties kaas te snijden, kan de ober het proces ontwikkelen tot een klein stukje performancekunst.

Gekoelde Woestijnkar

Sweet Kit

Gekoelde Woestijnkar Deze mobiele vitrine voor het serveren van desserts in restaurants is gemaakt in 2016 en is het nieuwste stuk in het K-assortiment. Het Sweet-Kit-ontwerp voldoet aan de eisen van elegantie, manoeuvreerbaarheid, volume en transparantie. Het openingsmechanisme is gebaseerd op een ring die rond een schijf van acrylglas draait. Twee ringen van voorgevormd beuken zijn zowel de rotatiebanen als de handgrepen voor het openen van de vitrine en voor het verplaatsen van de trolley door het restaurant. Deze geïntegreerde functies helpen bij het opzetten van service en het markeren van de weergegeven producten.

Warme Dranken Met Verse Planten

Herbal Tea Garden

Warme Dranken Met Verse Planten Patrick Sarran creëerde de Herbal Tea Garden als uniek item voor de Landmark Mandarin Oriental van Hong Kong in 2014. De cateringmanager wilde een trolley waarop hij de theeceremonie kon uitvoeren. Dit ontwerp hergebruikt de codes ontwikkeld door Patrick Sarran in zijn K-serie trolleys, waaronder de KEZA kaaswagen en de Km31 multifunctionele trolley, beïnvloed door de Chinese landschapsschilderkunst.

Champagnewagen

BOQ

Champagnewagen BOQ is een ijsbadwagen voor het serveren van champagne bij recepties. Het is gemaakt van hout, metaal, hars en glas. Circulaire symmetrie organiseert objecten en materialen als een integraal onderdeel van design. Standaard fluiten zijn opgeborgen in corolla, met de kop naar beneden, onder een bak van wit hars, beschermd tegen stof en schokken. De bijna bloemige compositie nodigt de gasten uit om een cirkel te vormen om de kostbare drank te proeven. Maar allereerst is het een effectief podiumaccessoire voor de ober.

Gelaagde Trolley

Kali

Gelaagde Trolley Deze step-trolley is een van de elementen van de K-serie van de ontwerper voor het merk QUISO. Het is gemaakt van prachtig bewerkt massief hout. Het stevige en gedrongen ontwerp maakt het ideaal voor het serveren van alcohol aan de restauranttafel. Voor de veiligheid en elegantie van het servies zijn de glazen opgehangen aan een kussen, worden de flessen geïmmobiliseerd door een antisliplaag, de industriële wielen rollen soepel en geruisloos.