Design tijdschrift
Design tijdschrift
Kantoor Kleinschaligheid

Conceptual Minimalism

Kantoor Kleinschaligheid Het interieurontwerp is gestreept tot een esthetisch, maar niet functioneel minimalisme. De open ruimte wordt benadrukt door strakke lijnen, grote glazen openingen die veel natuurlijk daglicht binnenlaten, waardoor lijn en vlak de fundamentele structurele en esthetische elementen kunnen worden. Het gebrek aan rechte hoeken bepaalde de noodzaak om een meer dynamische kijk op de ruimte te krijgen, terwijl de keuze voor een licht kleurenpalet in combinatie met materiaal en textuurverscheidenheid ruimte en functionele eenheid mogelijk maakt. Onafgewerkte betonafwerkingen komen uit op de muren om een contrast toe te voegen tussen wit-zacht en ruw-grijs.

Tuin

Tiger Glen Garden

Tuin De Tiger Glen Garden is een contemplatietuin die is gebouwd in de nieuwe vleugel van het Johnson Museum of Art. Het is geĆÆnspireerd door een Chinese gelijkenis, de Three Laughers of the Tiger Glen genaamd, waarin drie mannen hun sektarische verschillen overwinnen om een eenheid van vriendschap te vinden. De tuin is ontworpen in een sobere stijl, in het Japans karesansui genaamd, waarin een beeld van de natuur wordt gecreĆ«erd met een arrangement van stenen.

Creatieve Verbouwing

Redefinition

Creatieve Verbouwing De opdracht van het project was om de bergcontext te behouden, zonder rustieke herinneringen uit te stralen aan heersende bergwoontypologieƫn. Het betrof een ingrijpende renovatie van een typisch berghuis. Alles zou ter plaatse worden gemaakt, met als basismaterialen metaal, dennenhout en minerale aggregaten, menselijke arbeid en expertise. Het belangrijkste idee daarachter was om de objecten gebruiks- en sentimentele waarde te laten verwerven nadat de eigenaren ze nuttig en vertrouwd zouden vinden, en om te ontwerpen met de transformerende kracht van materialen in gedachten.

Restaurant

100 Bites Dessert

Restaurant Bijt als het ontwerpthema, grafische portretten, tandenmodellen, visuals van beroemdheden zijn allemaal belangrijke kenmerken die de smaakpapillen van elke klant stimuleren. Van het chique bruin-witte grafische plafond, tot de witte supergrafische muur, tot de netjes gerangschikte productvertoningswand, samen met de 100 bijtende iconen die verschillende decennia vertegenwoordigen, een rijk ontworpen zwarte humor-smaak verwart.

Huisstijl

Vivifying Minimalism

Huisstijl Het resultaat was om een eigentijdse ruimte te creƫren die therapieƫn op maat maakt op basis van geavanceerde technologie terwijl klassieke spabehandelingen worden aangeboden. Het resulterende voorstel was om een dynamische ruimte te creƫren die de soberheid van wetenschappelijke laboratoria uitstraalt en tegelijkertijd vertrouwde connotaties van warme klassieke interieurs toevoegt. De inspiratie voor de grondlobby kwam van de zenfilosofie en de dyadische aard van de kosmos. Witte lavaplaster met een klinische witte en wetenschappelijke reden, chocoladebruin uit een klassiek palet met een smaakvolle connotatie van menselijke verlangens.

Medisch Centrum

Neo Derm The Center

Medisch Centrum Het is ontworpen om het thema van lijnen weer te geven, en limoenkleurige highlights zijn net genoeg om de onstuimige en energieke ontwerpopdracht voor dit specifieke huidverzorgingscentrum te demonstreren. Balken van witte onderbroken lijnen lopen door het witte plafond en strekken zich dynamisch uit naar de omringende ruimte. De ontspanningsruimte naast de receptie is ingesteld op een limoengroene kleurtint van meubels tot tapijt die de jonge en verjongde merkessentie benadrukt door het uitzicht op de Victoria-haven.